Forumbeheerder Silk Road bekent

Een voormalige beheerder van de illegale online marktplaats Silk Road heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft toegegeven dat hij tien maanden de marktplaats heeft onderhouden, en neppe aanbiedingen of kinderporno van de site heeft verwijderd. Met het geld dat hij verdiende, kocht hij drugs voor eigen gebruik.

Het gaat om de 42-jarige Peter Phillip Nash, een Australiër. Hij kende de hoofdverdachte, Ross Ulbricht, niet persoonlijk en alleen onder zijn pseudoniem. Ulbricht werd in februari schuldig bevonden aan onder meer het beheren van de website. Hij krijgt zijn straf nog te horen maar gaat waarschijnlijk jarenlang de cel in.

Drugshandel en witwassen

Silk Road groeide tussen 2011 en 2013 uit tot de grootste online marktplaats voor illegale goederen. Er werd voornamelijk in drugs gehandeld, maar er werden ook vuurwapens of huurmoorden aangeboden. Met elke deal die werd gemaakt, ging een deel van het geld dat met de verkoop gemoeid was naar Silk Road.

Nash opereerde onder meerdere nicknames, waaronder Samesamebutdifferent en Batman73. Hij kreeg tussen de 25.000 en 30.000 dollar voor zijn werkzaamheden. Hij zegt dat hij spijt heeft dat hij heeft meegewerkt aan Silk Road. Hij kan zeker tien jaar celstraf krijgen, en wordt waarschijnlijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten waar hij wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van geld.