Foto’s: zo kwamen diamantrovers in de kluis

De politie in Londen heeft foto’s vrijgegeven van de diamantroof in Londen, die in het paasweekend plaatsvond. Op de foto’s is te zien hoe de daders een gat hebben geboord in een muur van een halve meter dik, en de ravage die is aangericht om de kluisjes open te breken. Foto’s na de klik.

Het moet flink wat tijd hebben gekost om bij de kluis te komen. De daders kozen dan ook niet voor niks het paasweekend uit om de kraak te plegen: op vrijdagavond werd de boel afgesloten, en pas op dinsdag werd de roof ontdekt. Eerder was al op beveiligingsbeelden te zien hoe de daders vlak nadat de laatste medewerker het pand had verlaten aan de slag gingen.

Zware boor

De criminelen zijn waarschijnlijk in de liftschacht gebroken, waarna ze al abseilend naar de kelder zijn afgedaald. Daar bevond de kluis zich. Daarvoor moesten ze eerst door de muur breken. Daarvoor hebben de daders waarschijnlijk een DD350-boor gebruikt (zie foto rechts). Ook moesten de criminelen de deuren van de lift openbreken en tralies ombuigen.

De daders zijn er waarschijnlijk met een buit vandoor gegaan van zo’n 275 miljoen euro. De kluisjes waren in het paasweekend goed gevuld, omdat veel diamanthandelaren hun voorraad dan opbergen.

Bekijk de foto’s die de politie heeft vrijgegeven hieronder.

De daders boorden gaten door een muur van een halve meter dik.
De criminelen braken daarna de kluisjes open waar diamanthandelaren hun voorraad hadden opgeslagen voor het paasweekend
De opengebroken kluisjes lagen hoog opgestapeld.
Om in de kluis te komen, moesten de criminelen onder andere deze deur passeren.
Ook moesten de deuren van de lift worden opgengebroken