Frans gezin blijkt in stukken te zijn gehakt

Verdachte Hubert C. (46) heeft de lichamen van de twee weken lang vermiste Franse familie Troadec in stukken gesneden. De politie zoekt deze week naar overblijfselen op het erf van een afgelegen boerderij in een bos in Pont-de-Buis, niet ver van de Bretonse stad Brest.

Bijl

C. was de broer van de moeder van het gezin. Hij was werkloos en zat doorgaans depressief thuis. Hij heeft tegenover de Franse justitie een bekentenis afgelegd.

Hij vermoordde Pascal (49), Brigitte (49) en hun kinderen Charlotte (18) en Sébastien (21) in de nacht van 16 op 17 februari in hun huis, dichtbij Nantes. Daarna vervoerde hij de lichamen naar de kleine boerderij. Hij nam ook enkele persoonlijke bezittingen als tandenborstels, laptop en boeken mee. Volgens de Franse justitie heeft C. op die afgelegen boerderij de lichamen opengesneden. Hij haalde de ingewanden eruit en hakte de stukken klein met een bijl. Daarna verbrandde hij de lichaamsdelen. Andere stukken begroef hij in het bos. Beenderen vermaalde hij en strooide hij uit in de tuin. Dat werk zou hem twee of drie dagen hebben gekost.

Breekijzer

C. heeft de boerderij en het omliggende land twee jaar geleden aangeschaft. Hij had met zijn zwager een ruzie over een erfenis van onder meer baar goud. Het gezin Troadec werd op 23 februari als vermist opgegeven door de zus van de moeder. Hubert C. blijkt enkele dagen eerder bij de familie in te hebben ingebroken en hen met een breekijzer te hebben vermoord.

Later verspreidde hij kleding en spullen van de slachtoffers in de omgeving om de politie op een dwaalspoor te zetten.