Frans Meijer blijft vastzitten

Voormalig Heineken-ontvoerder Frans Meijer (65) blijft vast zitten. Zijn voorlopige hechtenis is met 90 dagen verlengd. Meijer, ook wel bekend als Stekel, werd vorige week dinsdag neergeschoten op de Wittenkade in Amsterdam. Dat gebeurde nadat een motoragent was afgegaan op een verdachte situatie in de Staatsliedenbuurt. 

De agent begon te schieten nadat hij een vuurwapen bij Meijer had gezien. De Heineken-ontvoerder was in het gezelschap van een van zijn zoons. Ook die werd gearresteerd. Het is niet bekend of hij ook nog vast zit.

Christen

Meijer kreeg twaalf jaar cel voor het in 1983 ontvoeren van biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer, samen met onder meer Willem Holleeder en Cor van Hout. Hij had zich vrijwillig aangegeven, maar toen hij in het Pieter Baan Centrum werd onderzocht wist hij te ontsnappen. Hij vluchtte naar Paraguay en stichtte daar onder een valse naam een gezin. Hij kreeg drie kinderen en begon een restaurant. In 1994 spoorde Peter R. de Vries hem in Paraguay op. Hij zei christen geworden te zijn. Uiteindelijk is hij na enige jaren detentie in Paraguay in 2002 naar Nederland uitgeleverd. In 2005 kwam hij op vrije voeten.

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder deed eerder aangifte van afpersing tegen Frans Meijer. Meijer zou samen met Jan Boellaard (ook voormalig Heineken-ontvoerder) een vergoeding hebben willen ontvangen voor film- en boekrechten, zo ging het gerucht.

Over de ernst van de verwondingen van Meijer is niets bekend.

(Foto WikiMedia)