‘Frans Meijer wilde geldwagen overvallen’

Woensdagmiddag was er in de rechtbank van Amsterdam een inleidende zitting tegen Heinekenontvoerder Frans Meijer, zijn zoon Rudi en de zoon van Jan Boellaard (ook Heinekenontvoerder). Het Openbaar Ministerie liet tijdens de rechtszitting weten dat de drie voornemens waren om een geldwagen te overvallen.

Alledrie de verdachten waren op de zitting aanwezig. Beide zonen lijken sprekend op hun vaders. Rudi (foto), de zoon van Frans Meijer, woont in Paraguay en verstaat geen Nederlands. Hij werd ondersteund door een tolk.

Rollator

Zijn vader Frans (1953) is nog steeds niet hersteld van de schietpartij die op 2 oktober vorig jaar plaatsvond. Hij ligt nog in het gevangenisziekenhuis en kwam achter een bordeauxrode rollator de rechtszaal binnen. Hij vertelde dat hij goed wordt verzorgd in het ziekenhuis, maar dat hij nog veel pijn heeft.

De drie verdachten droegen tijdens hun aanhouding kogelvrije vesten en plaksnorren. Ook waren ze in het bezit van een steekwagen, een jammer en geprepareerde tassen.

Kawasaki

De zoon van Boellaard wordt ervan verdacht een Mercedes ter beschikking te hebben gesteld aan Meijer en diens zoon. Het Openbaar Ministerie denkt ook dat hij op de uitkijk stond en de vluchtauto zou gaan besturen. Hij wordt er ook van verdacht medio september een Kawasaki motorfiets te hebben gestolen.

Het OM liet op de zitting weten dat er nog verschillende onderzoeken lopen, onder andere naar de telefoon van de zoon van Jan Boellaard en een sporenonderzoek naar de gestolen Kawasaki. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 8 maart.