Fransman slachtoffer schietpartij The Sand

Een woordvoerder van de politie Amsterdam heeft maandag laten weten dat het slachtoffer van de schietpartij in The Sand afgelopen weekend een Fransman is met een Afrikaans uiterlijk. ‘Hij is waarschijnlijk naar Amsterdam gekomen om het weekend hier te vieren’, zegt de woordvoerder.

Toedracht

Er is nog maar heel weinig bekend over de dodelijke schietpartij. Zo tast de politie wat betreft de toedracht nog volledig in het duister. Een ooggetuige heeft aan AT5 laten weten dat aan het schietincident een ruzie over een meisje vooraf is gegaan.
De politie spoort getuigen die mogelijk het incident hebben gefilmd aan om beeldmateriaal af te staan.

Dicht

Na de schietpartij heeft burgemeester Van der Laan besloten om The Sand voor onbepaalde tijd te sluiten. De club was sinds kort in handen van een nieuwe eigenaar die naar eigen zeggen zijn best deed om geweldsincidenten buiten de deur te houden.

Oprichter

Een van de oprichters van The Sand werd afgelopen jaar doodgeschoten. Het gaat om Aytas Göraler, die onder vuur werd genomen terwijl hij zijn 1-jarige zoontje op zijn schouder had. De politie pakte eerder onder meer Baris Ö., de zoon van de Amsterdamse crimineel Atilla Ö., op in verband met de zaak, maar alle verdachten zijn op vrije voeten. Het is niet duidelijk of de politie een verband ziet tussen de familie Ö., het slachtoffer en club The Sand.