Eis: maand cel voor VVD-politica

Oud-VVD-politica Kathalijne de Kruif (44) is volgens de officier van justitie in Utrecht schuldig aan ‘ernstige ondermijnende criminaliteit’. Tegen haar eist het Openbaar Ministerie celstraf van 6 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een werkstraf van 240 uur. 

Sociaal dier

Zij wordt er van verdacht gedurende een periode van een jaar voor meerdere mede-verdachten, meerdere goederen zoals een caravan, een boot, een waterscooter en enkele auto’s wit te hebben gewassen. Ze zette onder meer auto’s op haar naam, naar eigen zeggen ‘omdat ze een sociaal dier is’. De voormalig fractieleider van de VVD in Stichtse Vecht was volgens justitie met haar vriend  betrokken in een wietzaak waarin tegen mede-verdachten eerder deze week tot 4,5 jaar cel is geëist. Ze was volgens justitie onderdeel van de criminele organisatie.

Publiciteit

Het feit dat haar berechting met veel publiciteit is omgeven moet volgens de officier van justitie strafverlagend werken. De Kruif zat drie weken in voorarrest. Daardoor hoeft ze waarschijnlijk niet meer terug de cel in, als de rechtbank de eis van justitie zou volgen.

Eerdere berichten:

‘Ik ben aan de schandpaal genageld’

Wiet, boten, auto’s en de Woolloomoolloo

Kathalijne de K.: wiet, boten en auto’s