Geen dubbele moord maar doodslag

Frank de L. (46) is maandag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar voor doodslag op zijn vrouw en haar minnaar, de buurman, in 2012 in Best. De L. ging in september 2012 naar de woning van zijn vrouw, met wie hij in scheiding lag, en betrapte haar terwijl ze seks had met de buurman.

Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij de 46-jarige Frank de L. zijn vrouw en haar minnaar heeft doodgestoken. Volgens de rechtbank in Den Bosch gaat het niet om moord maar om doodslag.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het om dubbele moord. Het OM eiste twee weken geleden een celstraf van 22 jaar voor dubbele moord. De rechtbank zegt dat het niet bewezen kan worden dat De L. met een vooropgezet plan naar de woning is gegaan om de twee dood te steken. De advocaat van De L. betoogde dat zijn cliënt handelde uit psychische overmacht.

Op 23 september 2012 betrapte Frank de L. zijn vrouw met haar minnaar – de buurman – in de keuken van hun woning. L. verklaarde eerder dat de twee seks hadden met elkaar. Daarna is hij naar eigen zeggen compleet de weg kwijt geraakt. De twee slachtoffers zijn vervolgens doodgestoken.