Geen goed idee: drugs smokkelen naar Engeland (VIDEO)

Regelmatig worden Nederlanders in Engeland gepakt met drugs. De straffen zijn niet mis: 36 jaar, 30 jaar, 24 jaar om maar een paar voorbeelden te noemen. In Panorama deze week acht smokkelverhalen die niet goed afliepen. Hieronder een video van een spectaculaire achtervolging en arrestatie van een smokkelaar op de snelweg M20. 

De Eindhovenaren Niels W. en Ricardo V. vliegen in april 2016 met een helikopter vanuit België naar Engeland. In het graafschap Kent verdwijnt de helikopter even van de radar en maken de twee een illegale landing in een weiland. Eenmaal op de grond worden vanuit de helikopter zes zwarte Puma-sporttassen overgedragen naar een BMW. In de tassen: 43 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne. 

De zilverkleurige BMW, met aan het stuur Engelsman Joseph P., gaat er weer snel vandoor, richting snelweg M20. Al gauw merkt P. dat hij wordt gevolgd. Niet alleen door drie verschillende auto’s, ook hangt er een politiehelikopter boven hem in de lucht. Het wordt een spectaculaire achtervolging, met hoge snelheden en halsbrekende toeren, die uiteindelijk eindigt op de vluchtstrook van de snelweg, waar P. wordt klem gereden door vier politieauto’s. Drie agenten sleuren hem uit de BMW.

De Eindhovenaren kregen achttien jaar cel.

Meer verhalen deze week in de Panorama.