Geen muzikanten maar huurmoordenaars (VIDEO)

Drie criminelen hebben, verkleed als muzikanten van een traditionele mariachiband, een bloedbad aangericht in het centrum  van Mexico-Stad. Ze schoten vijf mensen dood, acht mensen raakten gewond. Volgens lokale media was de aanslag gericht op Sergio Flores Concha, ook wel bekend als “El Tortas”. 

De schietpartij vond plaats op Plaza Garibaldi, waar altijd veel mariachi-muzikanten optreden en waar veel toeristen op af komen. Aan het plein zitten ook veel restaurants en cafés.

Motoren

Op video’s (zie hieronder) is duidelijk te horen dat er talloze kogels werden afgevuurd met automatische vuurwapens. Bewakingscamera’s hebben vastgelegd hoe de drie huurmoordenaars-muzikanten na het bloedbad worden opgepikt door drie motorrijders.

Fuerza Anti Union

Het beoogde slachtoffer, Sergio Flores Concha, wordt beschouwd als de leider van het kartel Fuerza Anti Union. Hij zou in het etablissement hebben gezeten dat door de huurmoordenaars onder vuur werd genomen. Onder slachtoffers zouden leden zijn van de bende die door Concha wordt geleid. Naar verluidt zou El Tortas zelf ongedeerd zijn gebleven. Het kartel Fuerza Anti Union leeft op voet van oorlog met een andere criminele bende: La Union Tepito. Dat kartel staat onder leiding van Moyado Roberto Esparza, alias “El Betito”. De strijd heeft al een flink aantal dodelijke slachtoffers geëist. Sommige lijken werden verminkt teruggevonden in Mexico Stad.

 
https://www.youtube.com/watch?v=o_YmQUh71dg