Geliquideerde Kourrich mishandeld

Het Openbaar Ministerie wil nog zogeheten lijmonderzoek uitvoeren naar vingersporen in de leenauto van de vermoorde Amsterdammer Omar Kourrich (35), die op 20 juni vastgebonden en verbrand werd aangetroffen in het Friese Sint Nicolaasga, vlakbij het Tjeukemeer. De auto van Kourrich werd nadien teruggevonden in België. Voor de Leeuwardense rechtbank staan de 41-jarige Elgin K. uit Amsterdam en zijn zoon Semih K. (17) terecht, Amsterdammers van Turkse komaf.

 

Een derde verdachte is de Roemeen George Marian Hartescu (26) die voortvluchtig is. Hij is een Roma die op meerdere plaatsen in Europa misdrijven zou hebben gepleegd. Dinsdag was er een pro-formazitting in zaak. De rechtbank besloot dat de twee verdachten allebei nog in hechtenis moeten blijven.

Hond

Er zijn waarschijnlijk haren van K.'s hond aangetroffen op het kleed waarin het lichaam van Kourrich was gewikkeld. Ook dat onderzoek loopt nog. Zeer waarschijnlijk is Omar Kourrich zwaar mishandeld voordat hij is gedood. Volgens Het Parool had hij een gebroken jukbeen, een gebroken rib, een klaplong en een gebroken neus.

Bloed

Engin K. had een sigarenzaak aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan in Slotermeer. Daar is bloed van hem en van Kourrich gevonden. De recherche zegt aan de hand van zendmastgegevens te kunnen bewijzen dat de telefoon van Engin K. in de nacht van 19 op 20 juni van Amsterdam heen en weer is gereisd naar Friesland.

Softdrugs-deal

Kourrich woonde vaak bij zijn ex en hun kleine kinderen in een flat schuin boven de sigarenzaak van Engin K.. Hij kwam vaak in de winkel. Volgens Het Parool bevat het strafdossier processen-verbaal waarin beschreven staat hoe Kourrich een hooglopende ruzie had met Engin K. over een misgelopen softdrugs-deal. Kourrich zou een fors bedrag van Engin K. hebben geëist en deze ook hebben bedreigd en geslagen geslagen in diens winkel.