‘Geliquideerde Spaanse Marokkaan waste wit voor Kinahan-kartel’ (UPDATE)

De 49-jarige Marco Yaqout die in januari van dit jaar werd geliquideerd in Spanje zou geld hebben witgewassen voor het Ierse Kinahan-kartel. Dat meldt de Irish Sun op basis van Spaans politieonderzoek.

De ondernemer werd geliquideerd in zijn Bentley in één van de duurste delen van San Pedro de Alcántara, in de wijk Las Petunias, tussen Guadalmina en Puerto Banús. In totaal werden meer dan 20 schoten gelost, Marcos werd meer dan 10 keer geraakt.

“Goldfinger”

Naar verluidt zou de Spaanse recherche 2 scenario’s onderzoeken wat betreft de achtergrond van de liquidatie. Een van de mogelijkheden is dat Yaqout is vermoord vanwege zijn banden met de Kinahans. De Spaanse politie onderzoekt ook of Yaqout betrokken was bij de miljoenenzwendel van de Britse crimineel John “Goldfinger” Palmer. De laatste werd in 2015 vermoord nadat bekend was geworden dat hij via een pyramidespel talloze mensen had opgelicht, waarbij hij 400 miljoen euro had buitgemaakt.

Noffel: geen familie 

Volgens de Irish Sun onderzoekt de Spaanse politie ook mogelijke banden tussen Naoufel F., alias Noffel, en Marco Yaqout. Volgens de krant zou Yaqout mogelijk de neef zijn van Noffel. Maar dit is onjuist volgens de advocaat van F. Ineze Wski. Zij stelt dat F.: ‘naar zijn beste weten geen neef of überhaupt familie is van deze Yaqout en deze persoon ook verder niet te kennen.’

F. werd in Ierland opgepakt toen hij in een appartement verbleef dat werd gehuurd door de Kinahans. F. zit momenteel en gevangenisstraf uit van 18 jaar voor de liquidatiepoging op Peter “Pjotr” R. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de moord op Ali Motamed en Vincent Jalink.

Geen strafblad

“Marco” of “Marcos” Yaqout (echte voornaam Abdelhadi) woonde al zijn hele leven in Marbella en was plaatselijk een bekende figuur. Hij zou eigenaar zijn geweest van zeker vijf clubs en bars waarvan enkele op de allerduurste lokaties (“primera línea“ in jachthaven Puerto Banús). Hij zou ook mede-eigenaar zijn van de nachtclub TIBU, in het straatje achter de jachthaven, samen met de Linekers Group, van de broer van ex-voetballer Gary Lineker. De ondernemer had geen strafblad, aldus Spaanse media.