Getuige die foto’s maakte beschoten

Het doelwit van de schietpartij die dinsdagavond plaatsvond in de Koolstraat in Antwerpen-Borgerhout, was een getuige die foto’s probeerde te maken van vechtende drugscriminelen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen donderdag.

Turtles

De gevechten in Borgerhout braken dinsdagavond uit kort voor het breken van de vasten voor Ramadan. In de omgeving van de Bijlstraat en de Guldensporenstraat werden leden van de familie El Y., de zogenaamde Turtle’s, aangevallen door een aantal zwarte Afrikanen, aldus de Gazet. Na een wilde achtervolging werd een auto klemgereden in de Bijlstraat, waarna een vechtpartij zou zijn ontstaan. Vervolgens ontstond opnieuw een achtervolging door de smalle straten van Borgerhout.

Foto’s

In de Koolstraat vlakbij een woning van de Algerijnse familie C. kwam het opnieuw tot een vechtpartij. De federale politie lijkt er vanuit te gaan dat een vrouwelijk lid van de familie C. zag dat er op straat werd gevochten en zou hebben geprobeerd om foto’s te maken van de vechtpartij. Daarop zou een van de vechtende mannen een wapen hebben getrokken en in de richting van de getuige hebben geschoten, waarbij een deur van de woning werd getroffen.

Moord drugsbaron

Boualam C. zit momenteel vast voor de moord op drugscrimineel Hicham “Jungle” Y. Zijn broer Mohamed staat eveneens bekend als vuurwapengevaarlijk. De Gazet schrijft dat bronnen in het misdaadmilieu zeggen dat Mohamed C. samen met jongeren uit de entourage van de Turtles cocaïne zou hebben gestolen van een andere groep. Die kwam daarop verhaal halen bij de familie El Y. en C.

Die versie wordt echter weer met klem tegengesproken door de familie C., die stelt niks te maken te hebben met de vechtpartijen die dinsdagavond plaatsgrepen in Borgerhout.

De schietpartij in Borgerhout is de elfde in een lange reeks in en om Antwerpen. Er zijn geen aanwijzingen dat de schietpartij van dinsdag verband houdt met eerdere schietpartijen.