Gewonde bij schietincident in Rotterdam (UPDATE)

Gewonde bij schietincident in Rotterdam (UPDATE)

Bij een schietpartij in het centrum van Rotterdam is woensdagavond een 58-jarige man gewond geraakt. Hij had meerdere schotwonden. De politie heeft geen dader aan kunnen houden. Het slachtoffer was aanspreekbaar na de gebeurtenis.

Beeld: De politie doet onderzoek op de plaats delict van de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg (foto: Media-TV / Marco van der Caaij)

Geschoten

Er is gisteravond geschoten bij een café in het centrum van Rotterdam, op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Korenstraat. De schietpartij vond plaats rond 21.10, meldt de politie.

Een persoon raakte daarbij gewond aan zijn been. De persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. Voordat de hulpdiensten arriveerden, was de schutter al gevlucht.

Op zoek

De politie is op zoek geweest naar de dader. Daarbij is de politiehelikopter ingezet. Ze onderzoekt hoe de schietpartij is ontstaan, schrijft de regionale omroep Rijnmond woensdagavond op haar website.

Op foto’s is te zien dat de politie genummerde bordjes plaatst op de plaats delict.

Slachtoffer

In de loop van de donderdagochtend meldt de politie dat het slachtoffer een 58-jarige man is, die na de gebeurtenis aanspreekbaar was. De man had meerdere schotwonden. Hij is ook aangehouden, aldus de politie, om zijn betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang.