Gewonde na schietpartij R’dam en A’dam

Op de West-Kruiskade in Rotterdam is donderdagavond rond 20.00 uur meerdere keren geschoten. Daarbij raakte één man gewond aan zijn been. In Amsterdam sprong vrijdagmorgen een 39-jarige man in het water nadat hij was beschoten. Ook hij raakte gewond. 

Op de hoek met de Batavierenstraat stond donderdagavond een groepje mannen en een auto. Er is meerdere keren geschoten, maar wie op wie is vooralsnog niet duidelijk. De bestuurder van de auto reed na de schoten weg in de richting van de Middellandstraat en het groepje mannen liep weg in onbekende richting, meldt de politie.

Enige tijd later heeft de politie een paar straten verderop een gewonde man aangetroffen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk raakte hij gewond door de schietpartij.

Vrijdagochtend raakte een 39-jarige Amsterdammer gewond bij een schietincident in de Frans Zieglerstraat op IJburg. Rond 04.50 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen van schoten binnen. Het slachtoffer was na een ruzie op straat in zijn been geschoten. Nadat hij in het water was gesprongen, vluchtte(n) de schutter of schutters op een donkerkleurige scooter.