Gewonden bij steekpartijen op straat in Tilburg en Den Haag (UPDATE2)

In Tilburg zijn twee mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Dat is kort na 10.30 gebeurd aan de Reitse Hoevenstraat. De politie zegt verschillende mensen te hebben aangehouden. In Den Haag raakten vrijdagavond twee mensen gewond door een steekpartij.

Mes

De steekpartij was op straat om 10.45 bij een gebouw van een stichting die mensen die dak- of thuisloos zijn helpt. Een ruzie liep daar helemaal uit de hand. Iemand werd neergestoken. Een ander werden bijna omver gereden waarna de eerste weer met een hamer werd geslagen.

Hulpverleners troffen een zwaargewonde man aan, met een steekwond en een hoofdwond. Verder waren er nog een lichtgewonde man en een vrouw die met de zaak te maken hadden. Uit meerdere verklaringen van getuigen bleek dat er een ruzie was ontstaan tussen twee mannen. Daarbij was een van de mannen in zijn borst gestoken. Die was daarna in zijn auto getapt en had geprobeerd de andere man omver te rijden. Daarop had een vrouw de bestuurder van de auto weer met een hamer geslagen.

Volgens de politie zijn er drie verdachten. De neergestoken verdachte is 38-jarige Tilburger. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De andere twee, een man van 26 en een vrouw van 32 in principe uit Tilburg, zijn aangehouden en naar het bureau gebracht.

Op de plaats delict in Tilburg is een mes gevonden door de politie.

Scooter

Op vrijdagavond zijn op de Kerkstraat in Den Haag een 26-jarige man en een 17-jarige jongen uit Den Haag gestoken door een onbekende man. Vermoedelijk heeft die man eerder op de avond een scooter gestolen op de Denneweg.

Rond 22.30 was de 17-jarige jongen aan het werk op de Denneweg toen hij merkte dat zijn scooter was gestolen. Via een track&trace-systeem zag de jongen dat de scooter zich op de Kerkstraat bevond. Samen met drie collega’s ging de jongen vervolgens naar de Kerkstraat en daar troffen zij een onbekende man aan bij zijn beschadigde scooter.

Toen zij de man rond 23.00 aanspraken, maakte hij zich direct uit de voeten in de richting van de Frederikstraat. Bij het wegrennen stak hij één van de vier mannen, een 26-jarige Hagenaar. De vier zetten de achtervolging in en niet veel later wisten zij hem te achterhalen. De 17-jarige jongen dook op de verdachte en vervolgens werd hij door de man met een steekwapen gestoken. De 17-jarige jongen zette daarna nogmaals de achtervolging in op de verdachte richting de Frederikstraat, maar raakte hem daar uit het zicht toen de man de bosjes van Repelaar inliep.

De 26-jarige man is later op de avond in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen.