Gewonden na steekpartij in centrum Rotterdam (UPDATE)

Op de Blaak in het centrum van Rotterdam zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt bij een steekpartij: een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De politie meldt dat er eerst een ruzie was ontstaan. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zijn niet in levensgevaar en inmiddels weer ontslagen. De 42-jarige is aangehouden en de politie zoekt nog een verdachte.

Korte vechtpartij

De Capellenaar werd door een nog onbekende man gestoken met een mes. De politie zoekt met name deze betrokkene en is op zoek naar getuigen.

Even na 23.30 liep een woordenwisseling tussen een aantal mannen uit op een korte vechtpartij. Daarbij liep de 37-jarige Capellenaar een steekwond aan zijn arm op. De man die hem vermoedelijk stak met een mes, rende na de vechtpartij weg in de richting van de Willemsbrug. De 42-jarige man raakte gewond aan zijn gezicht. Op verdenking van mishandeling is hij aangehouden en zijn rol wordt verder onderzocht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De man die de Capellenaar vermoedelijk stak met een mes is licht getint, droeg een opvallend rood shirt en een pet en koptelefoon.

Capelle

In de regio was eerder op avond een andere steekpartij. Dat gebeurde in een woning in Capelle aan den IJssel na een ruzie in de huiselijke sfeer. Daar raakten slachtoffer en de vermoedelijke dader niet levensgevaarlijk gewond. Ze zijn wel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. In die zaak heeft de politie niemand aangehouden.