Gezocht: Ontlastend beeldmateriaal rellen
Een man die aanwezig was bij de rellen rond het Maasgebouw en het Feyenoord-stadion van vorige maand heeft op een Feyenoord-fansite een oproep gedaan om ontlastend materiaal naar hem op te sturen. Hij zegt dat hij niets strafbaars heeft gedaan, maar wel op een ‘bewerkte’ foto als relschopper was neergezet in het tv-programma Pauw & Witteman.
De man meldde zich daarna als getuige bij de politie in Rotterdam-Rijnmond omdat hij stappen wil gaan ondernemen tegen de VARA en daarvoor argumenten wil aandragen. Op het bureau constateerde hij dat zijn foto in een map zat van verdachte relschoppers.
Hij werd direct aangehouden en drie dagen in verzekering gesteld, verdacht van openlijke geweldpleging met vernieling. Bovendien heeft hij een gebiedsverbod voor 90 dagen gekregen in afwachting van de rechtszaak en is zijn seizoenskaart per direct geblokkeerd.
Uit de tekst:
‘En wat heb ik gedaan? Dat is een vraag waar ik, zelfs na het zien van de videobeelden geschoten door het videoteam, nog steeds geen antwoord op heb. Ik heb geen spullen richting het Maasgebouw gegooid, geen vuurwerk afgestoken, niet op ruiten geslagen, geen stalen buis in mijn handen gehad en ik bevind me niet eens in de ‘groep’ actieve relschoppers.’
Hij zegt te hebben staan te kijken, wel van vlakbij. Verder zegt hij iemand tijdens de bestorming te hebben ‘gecorrigeerd’ en zelfs tussen het Maasgebouw en de relschoppers te zijn gaan staan.
In plaats van een lintje te krijgen is hij nu verdachte, en daarom roept hij kameraden in het Legioen op hem ontlastende (beeld)materiaal te verschaffen om zijn onschuld te bewijzen.
De politie heeft in Rotterdam grote billboards opgehangen met foto’s van verdachten. Tot nu toe zijn twintig verdachten aangehouden.