Gezochte Azim Aynaci bij moeder gezien (UPDATE)

De 20-jarige Azim Aynaci (foto), die verdacht wordt van het invalide schieten van een student, zou gezien zijn bij zijn moeder in de Groningse wijk Paddepoel. Dat hebben buurtbewoners verklaard tegenover het Dagblad van het Noorden. Aynaci is vier dagen na de schietpartij nog gezien. 

Zelf woont Aynaci in een studentenwoning in de Korrewegwijk. Maar hij zou vooral bij zijn jonge vriendin verblijven met wie hij twee kinderen heeft.

De politie heeft in het verleden al twee keer een inval gedaan bij Aynaci voor verboden wapenbezit.

Identiteit

Afgelopen dinsdag maakte de politie in het programma Opsporing Verzocht op zoek te zijn naar Azim Aynaci. Daarbij werd ook zijn foto getoond. De politie had Aynaci de gelegenheid gegeven om zich te melden, toen dat niet gebeurde, maakte de politie zijn identiteit bekend. De uitzending van Opsporing Verzocht leverde 35 tips op.

In de zaak zitten nu twee jongens uit Groningen vast. Ze zijn 19 en 20 jaar. De voortvluchtige Aynaci heeft vermoedelijk de student beschoten. Volgens de politie weet de jongen sinds vorige week zondag dat hij wordt gezocht. Aynaci staat internationaal gesignaleerd.