Man opgepakt voor liquidatie Boeloeloe (UPDATE)

Vier mannen die volgens Opsporing Verzocht mogelijk betrokken waren bij de liquidatie van Anass “Boeloeloe” El Ajjoudi hebben zich bij AT5 en de politie gemeld met de mededeling dat zij er niets mee te maken hebben. Eén van hen is aan het einde van de middag door een arrestatieteam aangehouden.

Snackbar

Ruim een uur voor die schietpartij op 17 januari zijn er bewakingsbeelden gemaakt waar snackbar Florida op een hoek van de Van Woustraat te zien is. De gezochte man wil anoniem blijven. Hij zegt enorm geschrokken van de uitzending. Samen met drie vrienden was hij te zien, weliswaar met onherkenbaar gezicht, maar volgens hem is hij voor mensen uit de buurt herkenbaar.

Verkeerde mensen

Volgens Gerard Roethof, advocaat van één van de mannen, wist de politie al vóór de uitzending wie de mannen op de beelden zijn. Roethof noemt de uitzending: ’totaal onbegrijpelijk’. Hij spreekt van een fishing expedition om ruis te creëren.

De man die met AT5 sprak zegt:

Ik ben bang dat de verkeerde mensen gaan denken dat ik iets met die schietpartij te maken heb. Maar ik zat toen gewoon thuis op de bank. De politie kan mijn telefoon checken. Ik moet nu achterom gaan kijken.

Verbaasd

Alle betrokkenen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Ze kregen aanvankelijk niemand te spreken. Eén van hem die zich al onverrichterzake op het bureau had vervoegd werd woensdag aan het einde van de middag toch met enig geweld door een arrestatieteam opgehaald.

Jan-Hein Kuijpers is advocaat van één van de mannen. Ook zijn cliënt heeft zich vanmiddag gemeld op een politiebureau maar kreeg daar niemand te spreken. Kuijpers tegen Crimesite: ‘ik ben wel heel verbaasd door de gang van zaken. Ik hoop niet dat mijn cliënt vanavond ook door een AT uit zijn huis gehaald wordt. Hij heeft zich ook gewoon gemeld.’