Gezochte Turk in Amsterdam opgepakt

Rechercheurs van District West in Amsterdam hebben zondagmiddag een voortvluchtige 52-jarige man van Turkse afkomst op Plein 40-45 in Amsterdam aangehouden. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt. De verdachte wordt gezocht door de Britse autoriteiten in verband met een poging tot moord. De man is in verzekering gesteld en zal dinsdag bij de officier van justitie worden voorgeleid.

De aanhouding vond plaats op verzoek van de Britse autoriteiten. De man is in verzekering gesteld en zal, als de rechtbank akkoord gaat met de overlevering, worden overgedragen aan de Britse autoriteiten. De man zou op 29 december 2007 in Surrey een zakenrelatie op zijn hoofd te hebben geslagen met een zwaar voorwerp en hem met messen diverse malen te hebben gestoken. Het slachtoffer overleefde de aanslag wel.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie uit het Verenigd Koninkrijk en de uitvaardiging van een Europees Aanhoudingsbevel. Onderzoek wees uit dat de voortvluchtige al enkele jaren in Amsterdam woonde.