Ghanees gezocht voor moord in The Sand

De Amsterdamse politie heeft een foto verspreid van de verdachte van de schietpartij op een feest in de Amsterdamse feestlocatie The Sand. Tijdens dat evenement schoot hij volgens de politie in het VIP-gedeelte, voor de ogen van tientallen getuigen, Kelvin Tettey (32, foto onder) dood.

Andere namen

De politie heeft op basis van de verklaringen van die tientallen getuigen en ander tactisch onderzoek de conclusie getrokken dat Gbolahan “Kenny” Salami (foto boven), de vermoedelijke schutter is. Hij maakt mogelijk gebruik van andere namen. Hij is meteen na het schieten gevlucht, mogelijk naar familie in Ghana, aldus de politie.

Afro Dance

Kenny Salami werd 2 juni 1982 geboren en is 1.81 m lang. Hij heeft de Britse nationaliteit, maar ook hij heeft net als het slachtoffer roots in Ghana. De politie vraagt informatie over de verblijfplaats van Salami. Het slachtoffer was een Ghanees die speciaal voor Afro Dance vanuit zijn woonplaats Parijs naar Amsterdam was gekomen. Er waren die nacht eind september vorig jaar 1700 bezoekers bij het festival Afro Dance in Amsterdam.