Slachtoffer schietpartij The Sand is Ghanees

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht een foto laten zien van het slachtoffer van de schietpartij in de Amsterdamse club The Sand vrijdagnacht en zijn nationaliteit bekendgemaakt. De man is afkomstig uit Ghana. Hij verbleef in Frankrijk en was voor het weekend naar Amsterdam gereden.

(Beeld: Opsporing Verzocht)

Meerdere identiteiten

Het is voor de politie lastig vast te stellen om wie het precies gaat. Zo werd in eerste instantie gemeld dat het om een Fransman ging. De man maakte namelijk gebruik van meerdere identiteiten. Om het achterhalen van de werkelijke identiteit van de Ghanees makkelijker te maken, is zijn foto via het programma verspreid.

Toedracht

Er is nog maar heel weinig bekend over de dodelijke schietpartij. Zo tast de politie wat betreft de toedracht nog volledig in het duister. Een ooggetuige heeft aan AT5laten weten dat aan het schietincident een ruzie over een meisje vooraf is gegaan.
De politie spoort getuigen die mogelijk het incident hebben gefilmd aan om beeldmateriaal af te staan.

Dicht

Na de schietpartij heeft burgemeester Van der Laan besloten om The Sand voor onbepaalde tijd te sluiten. De club was sinds kort in handen van een nieuwe eigenaar die naar eigen zeggen zijn best deed om geweldsincidenten buiten de deur te houden.

Oprichter

Een van de oprichters van The Sand werd afgelopen jaar doodgeschoten. Het gaat om Aytas Göraler, die onder vuur werd genomen terwijl hij zijn 1-jarige zoontje op zijn schouder had. De politie pakte eerder onder meer Baris Ö., de zoon van de Amsterdamse crimineel Atilla Ö., op in verband met de zaak, maar alle verdachten zijn op vrije voeten. Het is niet duidelijk of de politie een verband ziet tussen de familie Ö., het slachtoffer en club The Sand.