Qio C. in beeld in drie liquidatieonderzoeken

Een man die verdacht is van de moordaanslagen op Peter R. en Lucas Boom was ter plaatse toen de Amsterdamse crimineel Derkaoui van der Meijden (“Pirki”) werd geliquideerd. Qio C. (26) is verdacht van ging samen met Van der Meijden naar een afspraak op de Borneolaan in Amsterdam-Zeeburg. Van der Meijden werd daarop door twee mannen beschoten.

Volgen Het Parool beschouwt de politie C. als getuige in die aanslag, op 18 augustus 2014.

Woensdag is er voor de rechtbank in Amsterdam een pro forma-zitting in de zaak van C. en twee medeverdachten voor de moord op Peter “Pjotr” R., op 5 november 2015 in Diemen-Noord. De medeverdachten die woensdag terechtstaan zijn Atif M. (33) en Karim S. (30). Een andere verdachte in de zaak is Gennaro L. (23), zijn zaak dient voorlopig op een andere datum omdat hij op een ander tijdstip is aangehouden.

Lucas Boom, alias “Puk”,  is vermoord op 9 juni 2015 in Zaandam. In zaak zijn nog meer verdachten aangehouden.

Qio C. en Atif M. zijn gedetineerd maar ze zijn niet meer in voorlopige hechtenis voor de moord op Boom, wel voor de aanslag op Peter R.. De zaak van de aanslag op R. wordt geleid door het landelijk parket van het Openbaar Ministerie terwijl de moord op Boom in Haarlem loopt.

Van der Meijden was verdacht van de moorden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012, hij werd er echter niet voor vervolgd. Het voornaamste bewijs kwam van de verklaring van het beoogde doelwit Benaouf A. die in een verklaring zei ‘Pirki’ onder de schutters te hebben waargenomen.

Zie ook:

Twee verdachten vrij voor moord Boom

‘Vluchtauto mislukte aanslag geobserveerd’

‘OT was getuige liquidatiepoging’

‘Arrestaties in moordonderzoek Lucas Boom’