‘Goudhandel nekte verdachten moord Sven Prins’

De Limburgse undercoveragenten die erin slaagden drie hoofdverdachten de moord op Sven Prins te laten bekennen, zetten een handel in goud met hen op om hun vertrouwen te winnen. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

Eerder was al bekend dat een van de undercoveragenten zich voordeed als iemand die zware wapens wilde kopen. De politie hield in augustus vier mannen aan voor betrokkenheid bij de liquidatie van Sven Prins (foto). Prins werd op 25 september 2015 doodgeschoten op een rotonde in Heerlen. Prins zou handelen in cocaïne en een conflict hebben met zijn rivalen.

Restaurant in Weert

De goudhandel was opgezet door de geheimagenten om de verdachten voor zich te winnen. Undercoveragent A-3930 begon in juli met de handel en vroeg daarbij de hulp van Xionel ’Chanel’ B. en Jurandy ’Payo’ T.. In een restaurant in Weert lag een tas met het goud klaar, dat later zogenaamd gebruikt zou worden om een usb-stick met ’informatie’ te kopen. Payo stond buiten op de uitkijk, terwijl Willem en een andere politie-infiltrant (A-3947) binnen de goudstaven in ontvangst namen van hun collega. In het vervolg van de fictieve transactie stuitte A-3930 ook nog op een politiemol die een contact was van Chanel.

Bekentenis

Tegen de infiltrant zeiden de verdachten later dat Sven “dood moest, omdat hij wat had geflikt”. Ook zou hij eerder op het huis van de vriendin van Jurandy T. hebben geschoten. De drie hoofdverdachten Xionel B., Jurandy T. en Sergio K. werden op 8 augustus gearresteerd voor de moord op Sven Prins.

Zie ook:

Aanhoudingen voor liquidatie Sven Prins

Twee Limburgse agenten aangehouden

Dodelijke achtervolging eindigde in de voortuin