Granaataanslag in Antwerpen gericht tegen drugshandelaar El H.

In de Guldensporenstraat in Antwerpen is vannacht een explosief, vermoedelijk een handgranaat, ontploft. Volgens Belgische media is de aanslag naar alle waarschijnlijkheid gericht op de familie van de 27-jarige cokehandelaar Mohamed El H. De man wordt beschouwd als de rechterhand van de inmiddels 3 jaar vermiste Abdelkader “de Jood” Bouker (foto onder).

El H. werd in 2015 samen met Abdelkader Bouker opgepakt met 320 kilo cocaïne. Vermoedelijk werd Bouker een jaar later ontvoerd door de eigenaren van de drugs, omdat ze vonden dat hij de in beslag genomen partij moest vergoeden. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van “de Jood”. Er zou wel 2 miljoen losgeld zijn betaald maar de laatste tranche van 1 miljoen euro zou zijn achtergebleven omdat de entourage van Bouker betwijfelde of hun “chef” nog wel in leven was.

Brandbom

Na de verdwijning van Bouker werd de woning van de familie van Mohamed El H. in de Guldensporenstraat in Antwerpen diverse malen doelwit van een aanslag. Zo werd de woning in december 2016 beschoten en werd er een brandbom naar het huis gegooid. Enkele maanden later werd de woning opnieuw beschoten. De politie vond toen op straat 13 kogelhulzen.

Israëlische maffia

Abdelkader Bouker draaide minstens 20 jaar mee in het internationale drugscircuit. Hij dook prominent op in xtc-onderzoeken over de Israëlische maffia, met name die over Itzik Abergil (48), die op Schiphol werd aangehouden en uitgeleverd is aan de Verenigde Staten (waar hij later een deal sloot). Bouker bezat onder meer onroerend goed in het Antwerpse, Turkije en Marokko.

“Hoes”

Volgens de Gazet van Antwerpen  zou Amsterdammer Houssine A. S., alias “Hoes”,  in België verdacht worden van het opdracht geven van de ontvoering en het laten verdwijnen van Abdelkader Bouker.