‘Cocaïne-zending Bouker waarschijnlijk fataal’

De Antwerpse crimineel Abdelkader Bouker (46, alias De Jood, foto) is waarschijnlijk dood, dat schrijft de Gazet van Antwerpen donderdag. Hij werd begin juli door onbekenden ontvoerd. Kort na de verdwijning hebben de mogelijke ontvoerders laten weten dat er betaald moest worden.

Paspoort

Het paspoort van Bouker viel daarna in de brievenbus van een van zijn handlangers. Abdelkader Bouker draait al minstens twintig jaar mee in het internationale drugscircuit. Hij dook prominent op in xtc-onderzoeken over de Israëlische maffia, met name die over Itzik Abergil (48), die Schiphol werd aangehouden en uitgeleverd is aan de Verenigde Staten (waar hij later een deal sloot). Volgens de Gazet van Antwerpen bezat Bouker onder meer onroerend goed in het Antwerpse, Turkije en Marokko.

In ontvangst

Oorzaak van de verdwijning van Bouker zou liggen, aldus de Gazet, in een politieonderzoek dat klapte in juni 2015 op de containerterminal van MSC. Een zending van 320 kilo cocaïne werd uitgehaald maar gepakt nadat verdachten de drugs overhandigen aan Bouker, Mohamed El H. en zaalvoetballer Brahim B. (foto rechts), die werden aangehouden.

Bouker kwam tot veler verrassing al na enkele weken op vrije voeten. Nederlandse groepen zouden het mogelijk daarna op hem hebben voorzien. Eén van de problemen die rond de 320 kilo is ontstaan lag in de vraag wie er verantwoordelijk is te achten voor de verloren kilo’s. Bouker vond dat hij niet hoefde te betalen omdat de zaak al onder observatie lag en al kapot was voordat het werd uitgehaald. Maar de uithalers en anderen zeiden dat Bouker de zending in ontvangst had genomen.

Geruchten

De Gazet schrijft dat de geruchtenmachine rond Bouker nog niet stilstaat. Er zou al twee miljoen betaald zijn, hij zou zijn onthoofd op Ibiza, opgelost in een vat zuur in Amsterdam. Maar het enige dat vaststaat is dat die “Jood” van de aardbodem is verdwenen.

Zie ook:

Broer drugstycoon ontvoerd in Antwerpen