‘Greg R. betrokken bij liquidatie Zeki Yumusak’

De politie vermoedt dat de bekende Amsterdamse crimineel Greg R. (70) en Delano ‘Keylow’ R. (48) betrokken zijn bij de liquidatie van Zeki Yumusak (foto) op 26 juli 2017 in Rotterdam. De liquidatie zou hebben plaatsgevonden in opdracht van een Turkse drugsbaas.

Dat meldt Het Parool.

Greg R. en Delano R. zouden als moordmakelaar hebben opgetreden. De twee zijn nog niet formeel als verdachten aangemerkt, maar komen wel prominent naar voren in het onderzoek naar de liquidatie van Yumusak.

Jaïr Wessels

Opvallend is dat het tweetal mogelijk ook betrokken is bij de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen. Die moord vond nog geen 3 weken eerder plaats dan de liquidatie van Yumusak. Begin december werd het voorarrest van beide mannen in de zaak Wessels nog met 3 maanden verlengd.

Tony

Een andere verdachte voor de liquidatie van Jair Wessels is de 34-jarige Tony de G. Hij is kroongetuige geworden en heeft allerlei verklaringen afgelegd over liquidaties, moordpogingen en afpersingen. Het is niet duidelijk of De G. ook heeft verteld dat Greg R. en Delano R. betrokken zouden zijn bij de moord op Zeki Yumusak.

Kantine

Op de avond van 25 juli zat Zeki Yumusak in de kantine van de amateurvoetbalvereniging Kocatepe in Rotterdam. Yumusak, die met vrouw en kinderen in Barendrecht woonde, had een autoverhuurbedrijf en werkte ook als beveiliger. Hij speelde die avond in de voetbalkantine een spelletje Rummikub, maar was onrustig, zo viel anderen op. Omstreeks 23:30 uur verliet Yumusak de voetbalvereniging en reed hij in zijn zwarte Seat Leon in enkele minuten naar de Langenhorst. Daar parkeerde hij zijn auto – kennelijk had hij daar een afspraak – en maakte wat filmpjes van de omgeving die hij op Instagram zette. Niet veel later vond een voorbijganger het stoffelijk overschot van Yumusak in de Seat. Hij leefde nog en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Bedreigd

Yumusak was actief in het criminele milieu en voelde zich voorafgaand aan zijn dood bedreigd. Er gingen geruchten dat Yumusak betrokken zou zijn geweest bij de roof van enkele honderden kilo’s heroïne en cash.