Grensrechter: Veroordeelde slaat begeleider

De 17-jarige Soufian B., veroordeeld voor medeplegen doodslag op de grensrechter Richard Nieuwenhuizen, heeft in jeugdinrichting Eikenstein in Zeist een groepsleider mishandeld. Dat meldt De Volkskrant naar aanleiding van de regiezitting voor het gerechtshof in Leeuwarden van dinsdag.

De verdachte zou inmiddels zijn excuses hebben aangeboden voor de mishandeling. De groepsleider was door B. in zijn gezicht geslagen, zo meldt de Volkskrant.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd in december vorig jaar na een wedstrijd tussen de B-junioren van Nieuw Sloten en Buitenboys in elkaar geschopt, ook terwijl hij op de grond lag. Een dag later overleed Nieuwenhuizen.

In eerste aanleg zijn zes minderjarigen en één volwassene door de rechtbank in Lelystad veroordeeld voor medeplegen doodslag. De zaak dient nu nog in hoger beroep. Onder meer de verdediging van de verdachten hebben dinsdag onderzoekswensen naar voren gebracht.

Zo wil de verdediging de deskundige Milroy opnieuw horen over de zeldzame afwijking van de aderen van het slachtoffer. Volgens hen zou Richard Nieuwenhuizen ook kunnen zijn overleden als gevolg van die afwijking.

Lees hier alles over deze zaak.