‘Corrupte’ rechercheur in groot onderzoek

Justitie verdenkt een ouder echtpaar uit Kerkrade van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met internationale handel in en productie van drugs. Het onderzoek houdt verband met een eerder opgepakte, van corruptie verdachte rechercheur van de Limburgse politie. Dat schrijft De Telegraaf.

Zoon

De krant baseert zich op ‘betrouwbare bronnen’. Het verdachte stel is naaste familie van deze agent. Vorige week hebben ze drie dagen vastgezeten maar zijn weer in vrijheid gesteld. De man (70) en vrouw (69) blijven verdachte en beroepen zich volgens bronnen rondom het onderzoek op hun zwijgrecht. Ook hun 36-jarige zoon is als verdachte in deze zaak aangemerkt.

Infiltrant

Over de verdachte rechercheur was een tip binnengekomen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI, vroeger de CIE) van de politie. Mike D. van de districtsrecherche staat onder verdenking van het tegen betaling vertrouwelijke informatie verstrekken en sjoemelen met overuren. Hij zou uit de school zijn geklapt tegenover een politie-infiltrant. Op weg naar zijn werk werd hij uit zijn auto gehaald door een arrestatieteam. Na enkele weken te hebben vastgezeten is op vrije voeten.