Grootste coke-vangst ooit in Colombia (VIDEO)

Op een bananenplantage in de Colombiaanse kustplaats Turbo is zondag 8.000 kilo cocaïne gevonden. Turbo ligt in de provincie Antioquia, in het noordwesten van Colombia, in een gebied waar veel bananen worden geproduceerd maar tegelijk de basis is van de Urabeños, ook wel Clan Osuga genoemd.

5 miljoen dollar

Die groep wordt geleid door ex-paramilitair Dairo Antonio Osuga David, voor wiens gevangenneming de Verenigde Staten 5 miljoen dollar hebben uitgeloofd. Eenheden van de Colombiaanse drugspolitie deden een inval waarbij drie verdachten werden aangehouden. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos sprak op Twitter van de grootste inbeslagname van cocaïne in de geschiedenis van het land.

359 pakketten

De actie begon om 06.00 ’s ochtends toen 50 commando’s van de Nationale Politie in Black Hawk-helikopters landden op de plantage. Ze openden een cementen bak van 6,5 bij 2,5 meter en 2 meter diep die aan de binnenzijde was betimmerd met hout. Daarin bevonden zich 359 pakketten en zakken met de drugs. Mogelijk gaat het om meer dan acht ton cocaïne.