Grootste partij heroïne: twee arrestaties

De politie heeft twee verdachten gearresteerd omdat zij betrokken zouden zijn bij de grootste partij heroïne die ooit in Nederland is onderschept. Het ging om 1226 kilo drugs, die ruim een jaar geleden werd onderschept in twee vrachtwagens in Venlo. De verdachten komen uit Veghel en Berghem.

De drugs zat verstopt in een lading tomatenpuree. In sommige blikken zat daadwerkelijk puree, in andere was de heroïne verstopt. De chauffeurs werden destijds al opgepakt, maar na verhoor vrijgelaten omdat zij niet wisten dat er drugs in de lading zat.

Vaker drugs in puree

De politie heeft nu de twee verdachten aangehouden die de vrachten zouden hebben geregeld. Ze zouden ook de chauffeurs hebben ingeschakeld. Bij de verdachte in Veghel werd een wietkwekerij gevonden. Bij hem werd bovendien ruim 40.000 euro en de bedrijfsadministratie in beslag genomen.

Volgens de politie is het waarschijnlijk dat er meer drugs in ladingen met tomatenpuree het land in zijn gesmokkeld. De puree werd ingevoerd via een bedrijf in Nijmegen, maar de vrachten werden op andere, verschillende locaties door heel Nederland afgeleverd.

25 miljoen

De drugs die in beslag werd genomen, werd ontdekt bij een controle met speurhonden. Als de drugs zou worden versneden, zou die voor 35 miljoen euro worden verkocht. Het was een uitzonderlijk grote vangst: normaal gesproken wordt er niet meer dan een paar honderd kilo gesmokkeld.

De arrestaties werden dinsdag verricht, maar zijn vrijdag door het OM bekend gemaakt. De twee zijn inmiddels al voor de rechter-commissaris voorgeleid, waar hun voorarrest met twee weken is verlengd.