Grote partij cocaïne ontdekt in woonwijk Paramaribo (UPDATE)

De afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname heeft in een woonwijk in Paramaribo een grote hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. De politie meldt dat het gaat om 478 kilo cocaïne. Waarschijnlijk heeft de drugs aan boord gezeten van een uitgebrand vliegtuigje dat in augustus in Oost-Suriname is gevonden. Er zouden een oud-politiecommissaris bij de zaak betrokken zijn en een beveiliger van de vice-president Ronnie Brunswijk.

Vrouw

De vondst werd gedaan bij een woonhuis in de wijk Geyersvlijt in het noorden van Paramaribo. In een bestelbusje werden 14 zakken gevonden waarin blokken cocaïne zaten verpakt. Er zou door de politie één verdachte zijn aangehouden: een vrouw (31) met de Dominicaanse nationaliteit. De politie deed woensdagmiddag (lokale tijd) een inval in een pand aan de Smaragdstraat. De vrouw was op dat moment aanwezig in het pand. De eigenaar van de woning was niet thuis.

Het bestelbusje stond in de garage van de woning.

Brunswijk

Afgelopen maand werd in de buurt van Moengo, in het oosten van Suriname, een uitgebrand vliegtuig aangetroffen. Dat wrak was leeg en er was geen spoor van de inzittenden.

Starnieuws bericht dat een ex-commissaris van politie de auto waarin de drugs zijn gevonden vanuit Moengo naar Paramaribo heeft gereden. Een van de verdachten zou een beveiliger van vicepresident Ronnie Brunswijk zijn. Maar die berichten zijn onbevestigd. Behalve de vrouw zijn er geen aanhoudingen verricht.