Grote vangst na inval woonwagenkamp

Bij de inval dinsdagmorgen op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven heeft de politie in totaal negentien verdachten aangehouden, waarvan tien mannen en negen vrouwen. Verder werd er 156 kilo wiet, enkele honderdduizenden euro’s aan contant geld, een vuurwapen en twee nepwapens in beslag genomen.

De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij georganiseerde wiethandel. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) richtte zich in eerste instantie op het knippen van de wiet op het woonwagenkamp.

Het woonwagenkamp is volgens de politie al langere tijd in beeld bij de gemeente vanwege overlast voor omwonenden, signalen van criminaliteit en het niet naleven van regels. Ambtenaren van bouwtoezicht, woningtoezicht en sociaal rechercheurs en het Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven (BITE) hebben op het kamp controles uitgevoerd. Op een aantal plekken werd illegaal stroom afgetapt. Verder werden gevallen van uitkeringsfraude, illegale bewoning in bijgebouwen en bouwkundige overtredingen geconstateerd.

De belastingdienst zette tijdens de actie dinsdag 25 deurwaarders in die aanslagen oplegden. Verder werd er beslag gelegd op 7 personenauto’s, een camper en dure goederen als flatscreens, een aantal quads en een paardentrailer.