Grote vechtpartij op kamp

De politie zegt een onderzoek te zijn gestart naar aanleiding van een grote vechtpartij die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond op een woonwagenkamp aan de Bakelsedijk in Helmond. Daar zijn in de loop van de nacht drie personen aangehouden. Rond 01.30 ontving de politie een melding van een grote vechtpartij op het betreffende woonwagenkamp. Politiemensen gingen onder meer met honden ter plaatse.

Door een grote groep personen van het kamp, maar ook van elders, bleek te zijn gevochten, ook met met slag- en steekwapens. Er waren meerdere mensen gewond geraakt, die voor behandeling naar een ziekenhuis zijn vervoerd. Eén persoon had steekwonden maar was niet levensgevaarlijk gewond.

Aanhoudingen

In de loop van de nacht hield de politie in opdracht van de officier van justitie een man (54) en een vrouw (48) uit Helmond en een man (55) uit Gemert aan voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de vechtpartij. Meer aanhoudingen worden echter niet uitgesloten. De politie onderzoekt de aanleiding en de precieze toedracht van het incident. Een deel van het woonwagenkamp is afgezet geweest voor sporenonderzoek door de technische recherche. Volgens de politie kan een eerdere vechtpartij in een café in Helmond aan het einde van de zondagavond mogelijk hebben geleid tot de escalatie op het kamp.