Gruwelmoord A’dam: 15 jaar cel

Melvin R. en Miguel K. (35 en 34) moeten allebei vijftien jaar de cel voor doodslag op het oudere stel Henk Opentij en Mary Run. De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat de verdachten verantwoordelijk zijn voor de gruwelmoord in Amsterdam in 1997.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van 20 jaar tegen de verdachten.

Henk Opentij werd op zijn hoofd gestompt, dertig keer in de borst gestoken en daarna de keel doorgesneden. Mary Run werd in raar gezicht gestompt, met een hamer op het hoofd geslagen en vervolgens werd ze met een elektriciteitssnoer gewurgd en ook haar keel werd doorgesneden.

De verdachten wilden bij het oudere stel inbreken maar werden onverwachtst geconfronteerd met de latere slachtoffers. Met messen uit de woning zijn ze vervolgens Henk Opentij en Mary Run te lijf gegaan. Daardoor is er volgens de rechtbank geen sprake van voorbedachte rade, dus geen moord.

Deze cold case-zaak uit 1997 leek jarenlang onopgelost te blijven, maar vorig jaar kwam er toch een doorbraak. Melvin R. en Miguel K., ten tijde van de gruweldaad beiden 19 jaar, verdwijnen voor 15 jaar in de gevangenis.

Lees hier alles over deze zaak.