Guyanese crimineel (26) geliquideerd in auto in Suriname (UPDATE1)

Bij een schietpartij aan de Posrenstraat in Paramaribo is zondagochtend een man om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om een liquidatie. Het slachtoffer is volgens Waterkant de 26-jarige Guyanese crimineel Shemar “Fineman” Wilson. Op de plaats delict heeft de politie 22 kogelhulzen aangetroffen.

(Beeld uit archief)

Waterkant schrijft dat er van achteren meerdere keren op een auto werd geschoten, waardoor de inzittende ter plaatse overleed. De schietpartij vond plaats voor Villi’s Apartement in de Posrenstraat. Na de schietpartij zouden één of twee schutters in de auto van het slachtoffer zijn geweest en met vermoedelijk een groot geldbedrag in een auto op de vlucht zijn geslagen.

Een Engels sprekende vrouw waarmee Shemar Wilson in de auto zat en die hij naar verluidt enkele dagen eerder leerde kennen, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij raakte niet gewond en rende weg na het incident.

22 hulzen

De Surinaamse politie heeft op de plaats delict 22 kogelhulzen aangetroffen, zo schrijft Suriname Herald. Het gaat vermoedelijk om een afrekening. De Surinaamse politie is ter plaatse aanwezig om onderzoek te doen. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

Huurmoordenaar

Het slachtoffer, Shemar Wilson, werd door de Guyanese politie gezocht omdat hij in 2016 een granaat zou hebben gegooid naar het voertuig van de eigenaar van de krant Kaieteur News. Shemar werd sinds oktober vorig jaar ook gezocht door de Franse politie. Hij zou vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een moord, waarna hij richting Suriname vluchtte. Volgens Suriname Herald zou hij bekend staan als huurmoordenaar.