Chantagepoging bij Haagse vastgoedmiljonair na prostitueebezoek (UPDATE2)

Een Haagse vastgoedmiljonair heeft bij de politie aangifte gedaan van chantage nadat hij sinds afgelopen zomer door een prostituee en drie mannen zou zijn gechanteerd. Maandag dient de zaak voor de rechtbank in Den Haag.

Het is bij een poging gebleven omdat de man weigerde op de eisen in te gaan en aangifte deed.

De ondernemer (voorheen een Quote 500-miljonair) werd gefilmd tijdens het bezoek aan de vrouw. Het viertal dreigde daarna de beelden te publiceren. Volgens de aangifte eisten ze eerst 50.000 euro, later 10.000 euro. Het viertal staat maandag voor de rechter.

De advocaat van de prostituee zegt tegen het Algemeen Dagblad dat deze nu vindt dat het een ‘stomme, impulsieve actie’ was. Advocaat Michel van Stratum van één van de andere verdachten bestrijdt tegenover Crimesite dat er sprake was van een vooropgezet plan. Van Stratum:

Zijn aangifte is deels vals als hij beweerde eerst gedrogeerd te zijn, hetgeen aantoonbaar in strijd met de waarheid was. Uiteraard is de zaak niet goed te praten, maar laat het niet zijn stelling zijn, dat hij bewust opgezocht zou zijn en dat de vrouw doelbewust in zijn leven zou zijn gebracht om hem geld af te troggelen. Dat mist iedere feitelijke grondslag.

Volgens Van Stratum heeft het slachtoffer de prostituee geheel vrijwillig opgezocht en liet haar zelfs naar zijn verblijf in Frankrijk komen voor seks. Van Stratum:

Hij maakte zelf misbruik van een kwetsbare prostituee waarvan hij wist dat zij geldschulden heeft en hem als rijke klant niet kon weigeren. Hij liet haar als klap op de vuurpijl thuis en op zijn werk komen en ze stuurden elkaar geile filmpjes.