Haarlemse Hells Angels ontkennen bedreiging burgemeester

De Haarlemse Hells Angels zijn niet verantwoordelijk voor de bedreiging van burgemeester Jos Wienen, zo laat hun advocaat Chrissy Stroobach zaterdag namens de motorclub weten. De Hells Angels werden door verschillende media in verband gebracht met de bedreiging. Wienen liet in januari 2017 het clubhuis van de Hells Angels in Haarlem sluiten.

Safehouse

Wienen wordt al ruim een maand bedreigd en beveiligd. Deze week bleek dat dusdanig ernstig dat hij en zijn familie zijn ondergedoken in een safehouse. Uit welke hoek de dreiging komt, is onduidelijk.

Juridische procedure

Hoewel de Haarlemse Hells Angels nog altijd niet blij zijn met de sluiting van hun clubhuis, komt de bedreiging volgens hun advocaat Stroobach in elk geval niet vanuit hun kant. Stroobach laat in een verklaring namens de motorclub weten: ‘Vanzelfsprekend zijn zij het niet eens met de sluiting van het clubhuis, maar om de heropening van het clubhuis te bewerkstelligen loopt er thans een juridische procedure waarin de rechter nog een uitspraak gaat doen’.

Clubhuizen dicht

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen uit welke hoek de bedreigingen wel komen. Wienen maakte afgelopen jaar duidelijk dat de Hells Angels een nieuw clubhuis in Haarlem kunnen vergeten en sloot een provisorisch clubhuis van No Surrender op een volkstuinencomplex.

Demonstratie

Minister Ollongren en premier Rutte reageerden eerder deze week geschokt op de bedreigingen aan het adres van Jos Wienen. Zondagmiddag om 16.00 demonstreren Haarlemmers op de Grote Markt om hun burgemeester een hart onder de riem te steken.