Handgranaat jongen (17) bekende van politie

De 17-jarige jongen die is aangehouden als verdachte voor het neerleggen van een handgranaat op de deurmat van café In The City op het Leidseplein in Amsterdam, is een bekende van de politie. Het gaat om Hassan El R., die omgaat met een beruchte groep criminelen uit de Diamantbuurt. 

Dat meldt Het Parool.

El R. zou de handgranaat hebben geplaatst, omdat eerder leden van de Diamantbuurt-groep waren geweigerd door portiers van het café.

Nummerbord

El R. kwam in beeld bij het onderzoeksteam nadat een getuige op televisie de bewakingsbeelden zag van het incident.  Die getuige herkende een man die zich bij een eerder incident elders in de stad zou hebben misdragen. Doordat de getuige het nummerbord van een brommer had opgeschreven, kwam de politie bij El R. uit. Hij bleek de eigenaar van de brommer. Mogelijk is ook een dna-spoor gevonden. Aldus Het Parool.

Boeloeloe

Hassan el R. is in het verleden geregeld met de politie in aanraking geweest. Hij is de zoon van een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder en woont vlakbij de plek waar op 17 januari van dit jaar de crimineel Anass el Ajjoudi (29), alias Boeloeloe, werd geliquideerd.

Er worden de laatste tijd in Amsterdam vaker handgranaten bij winkels of clubs gelegd. Vorige week nog werd er bij een waterpijpshop in de Jan Evertsenstraat een handgranaat met tiewraps aan de deur vastgemaakt.