Heropening onderzoek Ploegstra-zaak

De politie in Zeeland gaat nieuw onderzoek doen in de zaak van de spoorloos verdwenen Herman Ploegstra (35) uit het IJzendijke, in 2010 in Zeeuws-Vlaanderen. Een onderzoeksteam van De Telegraaf zegt de afgelopen dagen te zijn gestuit op een nieuw spoor waarbij een mogelijke dader in beeld komt. Volgens de krant neemt de Zeeuwse politie de gegevens zeer serieus.

De mogelijke verdachte is nog niet eerder in beeld gekomen. Deze persoon zou betrokken zijn bij het om het leven brengen van Ploegstra en het verbergen van zijn lichaam. Uit het onderzoek van De Telegraaf zou ook 'een uiterst denkbaar motief' naar vorenkomen.

Kraanmachinist Herman Ploegstra verdween op een donkere en regenachtige oktober avond in 2010. Hij was naar een bokstraining geweest in een sportschool bij Breskens. Zijn grijze BMW X5 werd later teruggevonden op de oprit van een nabijgelegen terrein van Rijkswaterstaat. Op het stuur en bij de autogordel vond de politie bloedsporen.

De auto stond half in het gras, naast de oprit. Mogelijk had Ploegstra een afspraak met zijn vermoedelijke moordenaar.

De Telegraaf schreef al eerder te vermoeden dat Ploegstra in zijn wagen moet zijn aangevallen en daarbij gewond is geraakt. Hij zou ook nog geprobeerd hebben weg te komen.
 
Meer over de zaak Ploegstra staat in het boek Cold Cases.