Hiddema geen lasteraar

Het kort geding dat tegen advocaat Theo Hiddema was aangespannen door Pascal H. – een voormalige cliënt – is door de advocaat gewonnen. Hiddema had Pascal H. 'een vuile lasteraar' genoemd maar dat was volgens de rechter niet strafbaar. Eerder was Hiddema wel berispt door de rechter nadat hij H. 'addergebroed' noemde. H. had een dwangsom van 5000 euro geëist.

 

Tegenover De Telegraaf reageerde Hiddema verheugd over de uitspraak: 'Ik ben hersteld in mijn burgerlijke waardigheid en mag blijkbaar toch bepaalde dingen zeggen. Dat geeft mij een goed gevoel.'

Theo Hiddema werd eerder al door de Raad van Discipline berispt omdat hij zich onnodig grievend had uitgelaten over Pascal H..

Pascal H. is ook getuige in het proces tegen de Limburgse vastgoedhandelaar Joep J. dat deze maandag weer verder gaat. Hiddema stapte op als advocaat van J. omdat hij vond dat hij de zaak niet kon voortzetten vanwege 'partijdigheid' van de rechters. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt J. van allerlei fraude met vastgoed, valsheid in geschrifte en betrokkenheid bij wietteelt.

Alle berichten over de zaak.