Hof: deelname Greg R. en “Keylow” aan criminele organisatie is vage verdenking

Het gerechtshof in Den Haag vindt de verdenking van het Openbaar Ministerie dat Greg R. deelneemt aan een criminele organisatie erg vaag. Het hof neemt daarmee eenzelfde standpunt in als de rechtbank. Dat blijkt uit een tweet van Ficq en Partners Advocaten.

Officieel geformuleerd: In de zaak tegen Greg R. en motorclub Caloh Wagoh heeft het hof in Den Haag bepaald dat er geen ernstige bezwaren zijn voor het bestaan van een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie was tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep gegaan. Tevergeefs naar nu blijkt.

“Keylow”

Volgens Panorama geldt hetzelfde voor Delano R. (foto), alias “Keylow”. Ook voor hem geldt dat het gerechtshof in hoger beroep bepaald heeft dat er geen ernstige bezwaren bestaan voor zijn betrokkenheid bij een criminele organisatie.

800 agenten

Greg R. en “Keylow” werden eind november vorig jaar aangehouden als kopstukken van Caloh Wagoh. Hun arrestatie vond plaats tijdens een grote politie-actie waaraan circa 800 agenten mee deden. Naast Greg R. en Delano R. werden nog 5 andere verdachten aangehouden.

Jaïr Wessels

Het OM verdenkt Greg R. en Delano R. ook van betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen. Vanwege verklaringen van kroongetuige Tony de G. wil het OM de verdenking jegens Greg R. en Delano R. dat ze een rol zouden hebben gespeeld bij de moord op Wessels samenvoegen met de verdenking van deelname aan een criminele organisatie.