In hoger beroep 9 jaar voor doodschieten Schouten

Ook in hoger beroep 9 jaar cel heeft Pearl S. voor het doodschieten van Rudi Schouten (28) bij winkelcentrum Tuinzigt in Breda. Het gerechtshof in Den Bosch acht hem schuldig aan doodslag, net als de rechtbank, die tot dezelfde straf kwam.

Broer

Pearl S. ging op 3 april 2015 aan het begin van de middag met enkele leden van zijn motorclub Satudarah naar het winkelcentrum, naar eigen zeggen om daar met Schouten te gaan praten. Dat liep al snel uit op een vechtpartij tussen de verdachte, het slachtoffer en de broer van het slachtoffer. Daarop pakte de verdachte een pistool en schoot 10 keer op het slachtoffer, die enkele uren later aan zijn verwondingen overleed.

Geen noodweer

De verdediging heeft bepleit dat de verdachte uit noodweer heeft gehandeld, omdat hij door het slachtoffer werd aangevallen met een mes en door diens broer met een bijl. Hier is volgens het hof geen sprake van, omdat op het moment dat S. op het slachtoffer schoot, de broer van het slachtoffer al verdwenen was en het slachtoffer van hem was weg gelopen. De verdachte had zich volgens het hof op dat moment kunnen en ook moeten onttrekken aan de dreiging van een aanval. In plaats van met zijn medeclubleden de aftocht te blazen heeft hij ervoor gekozen 10 keer te schieten op het slachtoffer.

Pearl S. moet aan de moeder van het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 6000 euro betalen voor de geleden materiële schade.