Hogere straf voor folteraar van NL toeriste

De Australiër Alfio Anthony Granata die vorig jaar werd veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en marteling van een Nederlandse toeriste in Melbourne, heeft in hoger beroep zes jaar meer straf gekregen. Volgens de rechter is dat nodig vanwege ‘het extreem verdorven karakter’ van zijn misdrijven. Granata moet nu voor 23 jaar de cel in.

De 47-jarige Granata hield de 21-jarige Nederlandse vrouw samen met zijn toenmalige vriendin Jennifer Peaston (34) in november en december 2012 gevangen in een hotelkamer en legde alles vast op video. Granata verkrachtte de jonge Nederlandse tientallen keren. Hij sloeg en martelde haar zodat ze tijdelijk niet kon zien en eten. Ook kerfde hij met een mes een kruis in haar voorhoofd. Ze moest doen alsof ze een hond was en ze kreeg een hondenriem om de nek.

Douche

De vrouw werd gedwongen naakt in de douche te slapen en moest blaffen als een hond. Ze mocht niet praten. Op Eerste Kerstdag stak ze Granata neer en probeerde vervolgens zelfmoord te plegen. Toegesnelde hulpverleners wisten dat te voorkomen.

Duivel

Voor de rechtbank, die Granata tot zeventien jaar veroordeeld, verklaarde hij dat hij door de duivel bezeten was gedurende de tijd dat hij de Nederlandse gegijzeld hield in een hotelkamer.