Holleeder heeft twee nieuwe advocaten

Sander Janssen (foto links) en Robert Malewicz (foto rechts) van het advocatenkantoor Cleerdin & Hamer zijn de nieuwe advocaten van Willem Holleeder. Dat hebben de twee dinsdag in een persbericht bekendgemaakt. Eerder legde Stijn Franken de verdediging neer.

Passage

Volgens de advocaten heeft Holleeder overwogen dat het dossier tegen hem zo groot is dat hij zich oriënteerde op advocaten die al enige kennis van die dossiers hebben. Janssen en Malewicz zijn advocaten van Jesse Remmers en kennen het Passage dossier goed. Holleeder wordt vervolgd voor uitlokking van onder meer de moorden op Cor van Hout, Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006), zaken die alledrie tot het Passage-dossier behoren.

Geen tegenstrijdige belangen

Robert Malewicz is daarnaast advocaat van Ali N., die in het onderzoek naar de moord op Willem Endstra volledig werd vrijgesproken. Ook in die zaak wordt Holleeder vervolgd. Het persbericht:

Wij wensen te benadrukken dat het opnemen van de verdediging van dhr. Holleeder zowel in onze visie als die van onze cliënten geen tegenstrijdige belangen oplevert. Zeker in het licht van de totstandkoming van deze voor dhr. Holleeder en mr. Franken ongewenste advocatenwissel is dat uiteraard een onderdeel dat nauwgezet is verkend en indringend met de betrokken cliënten is besproken.

Zevende pro forma

Hoewel er wel voorkennis bestaat ten aanzien van een deel van de dossiers zeggen de advocaten dat het geruime tijd zal duren voordat ze voldoende ingelezen zijn in alle relevante stukken om tot een inhoudelijke behandeling van de zaak te kunnen komen. Ook zal er wat betreft de tijd enige coördinatie moeten zijn ten aanzien van andere lopende strafzaken, zoals het hoger beroep in Passage.

Aanstaande donderdag is er zevende pro forma zitting in de zaak van Willem Holleeder.

Zie de laatste berichten over de zaak Holleeder:

Holleeder al schuldig vóór de dagvaarding (VIDEO)

Verdediging Holleeder wankelt niet

OM: ‘Holleeder beraamde aanslag op zussen’