‘Holleeder was helemaal niet aan het gourmetten’

Willem Holleeder was niet aan het gourmetten tijdens de moord op Remco Hillegers, op 23 november 2012 in Badhoevedorp. Holleeder werd eerder gelinkt aan de zaak, maar hij schreef in zijn column in de Nieuwe Revu dat hij een alibi had: hij zat met familie te gourmetten. Maar zijn familie en meerdere ex-vriendinnen zeggen dat ze Holleeder op die dag niet hebben gezien.

Dat meldt De Telegraaf donderdag. De krant meldt bovendien dat er twee getuigen zijn die kort na de aanslag Holleeder hebben gezien in de omgeving van de garage waar Hillegers werd vermoord. Volgens de getuigen stond Holleeder op een plaats waar hij de dijk waar de moord plaatsvond, goed kon zien.

Holleeder mag niet reageren

Holleeder wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor meerdere liquidaties, maar de zaak rond Hillegers zit niet in het dossier. Het OM zegt met de nieuwe gegevens de rol van Holleeder bij deze aanslag te gaan onderzoeken.

Holleeder kan zelf niks zeggen over de zaak. Zijn advocaat Stijn Franken zegt dat Holleeder nog altijd in beperkingen vast zit, waardoor hij geen publiekelijke mededelingen mag doen.

Remco Hillegers werd eind 2012 doodgeschoten bij het autobedrijf van zijn vader Ruud Hillegers. Remco’s broer Martin Hillegers is veroordeeld voor een doodslag in 1991 tot twaalf jaar cel. In 2000 gijzelde hij met een compaan een gezin in Limburg. Peter R. de Vries werd door hem gevraagd te bemiddelen. Hij kreeg voor die gijzeling en het seksueel misbruiken van de dochters van dat gezin 18 jaar cel.

Tatoeage

Na de moord op Remco, liet Martin Hillegers een tatoeage van zijn broer zetten, schrijft Vlinderscrime (zie foto).