Horecatycoon Eindhoven verdacht

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Eindhovense projectontwikkelaar Jos C. van de Caelers Groep ervan de Belastingdienst voor  11,25 miljoen euro te hebben opgelicht. Daarom heeft het OM twee maanden geleden ter waarde van dit bedrag beslag gelegd op onroerend goed van C. persoonlijk en op vastgoed van een van zijn dochterondernemingen, de besloten vennootschap Binckhof. Dat schrijft Het Financiëele Dagblad. 

Op privéstudio's van C., café-restaurant Rossa Nero en op zijn kantoorpand in het centrum van Eindhoven is beslag gelegd. Zijn woning in het Belgische Turnhout valt buiten het beslag. Wat betreft Binckhof bv is beslag gelegd op het ooit vervallen kloostercomplex, Ma­riëndaal in het Brabantse Velp. Dat is nu tot een luxeappartementencomplex annex `zorgresidentie' verbouwd.

Cafés

C. zou ten minste sinds februari dit jaar onderwerp zijn van strafrechtelijk onderzoek naar deze vermoedelijke fraude. Er zijn invallen geweest bij bedrijven van C. en in een hotel. Jos C. is in Eindhoven en omstreken een bekende horecaondernemer en eigenaar van het Crown Inn Hotel, restaurant First Floor, 't Elfde Gebod en de Carrousel, danscafé Yes, restaurant Trocadero, De Wildeman, Queen, Joy en De Tempelier. Hij was ook organisator van het Bavaria Septemberfestival in Eindhoven.

Waardering

De Caelers Groep noch C. wilden reageren tegenover het FD. Het in fraudebestrijding gespecialiseerde functioneel parket van het OM wil alleen bevestigen dat de kadastraal geregistreerde beslagen bij C. en de Binckhof `samenhangen met een onderzoek naar belastingfraude'. Volgens het FD heeft de FIOD een langdurig meningsverschil met C. over de waardering van vastgoed.