‘Ik heb het net gekregen en ik ga dood’

De 35-jarige Joshue Lorenzo Francisca werd op zondag 4 augustus in de deuropening van zijn Rotterdamse huis in de Polslandstraat neergeschoten. De bodybuilder uit Curaçao bloedde enkele seconden later dood in zijn woning. De politie vermoedt dat de schietpartij te maken heeft met drugshandel.

‘Ik heb het net gekregen en ik ga dood.’ Dat waren de laatste woorden van Joshue Lorenzo Francisca (35). Waar hij het precies over had, is nog onduidelijk.

Op zondagmiddag 4 augustus rond 17.15 uur wordt de man in de deuropening van zijn Rotterdamse woning doodgeschoten. De dader, een donkergetinte man met rastaharen, vlucht daarna samen met een handlanger in de richting Rotterdam-Zuid en de snelweg A15. Ze rijden in een donkerkleurige Seat Leon (foto).

De politie wil graag meer weten over het leven van het slachtoffer en het motief van de schietpartij. Uit onderzoek is gebleken dat de politie er rekening mee houdt dat Joshue Lorenzo Francisca zich vermoedelijk bezighield met drugshandel en daar zijn geld mee verdiende.

De moord werd dinsdagavond behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Er zijn vervolgens vier tips binnengekomen bij de politie.