‘Insuline spuitende verzorger wilde held zijn’

De man die ervan wordt verdacht verschillende ouderen in verzorgingstehuizen te hebben gedood door ze in te spuiten met insuline had de bedoeling om de mensen zieker te maken om hen daarna te kunnen bijstaan. De Telegraaf schrijft dat ‘bronnen’ dit melden.

Begraven

Volgens de advocaat van Rahiied A. heeft zijn cliënt inmiddels een verklaring afgelegd.

Rahiied A. (21) is nu verdacht van zeker drie, en mogelijk meer insulinemoorden in tehuizen in Rotterdam en omgeving. Een aantal overledenen die mogelijk door A. om het leven zijn gebracht zijn al begraven of gecremeerd. Hierdoor kan niet worden onderzocht of hij hen ten onrechte met insuline heeft ingespoten.

Strafblad

Volgens De Telegraaf heeft Rahiied A. een strafblad. In augustus jongstleden kreeg hij een taakstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het stelen van 5000 euro van een bejaarde in Rotterdam. Ze woonde in de instelling waar A. toen enkele weken werkte. Hij verzweeg de veroordeling tegenover werkgevers en beschikte over een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Het komt vaker voor dat verzorgers in verpleegtehuizen mensen expres gevaarlijk ziek maken om een goed gevoel te krijgen als ze hen daarna kunnen bijstaan. In Nederland speelde de zaak van “Spuitreus” Frans. Recent kwam in Duitsland een dergelijk geval in het nieuws:

Duitse verpleegkundige verdacht in 106 sterfgevallen (VIDEO)